Wat is ’t Parlement?

’t Parlement is het privé café aan de haven van Middelharnis. Deze horecagelegenheid kent geen vaste openingstijden, maar wel een openbare agenda met informatie over de open en besloten avonden. 't Parlement wordt gerund door hobbyisten met de bevoegdheid om zelfstandig het café te draaien: de “Parlementariërs”. Weten hoe je Parlementariër wordt? Lees op de volgende pagina meer.

Het doel van ’t Parlement is het op gemeenschappelijke wijze uitbaten van een café/restaurant. We willen mensen laagdrempelig toegang geven tot hun eigen kroeg en de mogelijkheid bieden om kleinschalige evenementen te organiseren. Winst maken is geen doel op zich, wel een middel om te zorgen dat 't Parlement ook op de lange termijn een sociale ontmoetingsplek kan blijven. Alles wat er overblijft wordt dus geïnvesteerd in de locatie.

Waar bestaat 't Parlement uit?

We hebben een café op de begane grond van 32m2, op de 1ste verdieping 30m2 restaurant, op de 2de verdieping een ingerichte horecakeuken en een terras van 50m2. De maximale capaciteit is 50 personen (totaal gasten en medewerkers). 't Parlement is georganiseerd als bv in eigendom van Xander en Manel Keuvelaar.

Indicatie tarieven 

Je kunt ‘t Parlement afhuren voor je eigen feest of aangelegenheid. Er is dan altijd tenminste één bevoegd persoon (een “Parlementariër) achter de bar aanwezig. Verder hebben jij en je gasten het rijk voor je alleen.

Hieronder staat uitgelegd met welke kosten je rekening moet houden. Bij speciale wensen en voor een exacte berekening van toepassing op jouw wensen neem je contact met ons op via email.

Standaardkosten:

1. We rekenen 300 euro voor het gebruik van de locatie tussen 20:00 tot 02:00.

2. Je betaalt ook 300 euro borg. Dit krijg je deels of helemaal terug afhankelijk van de hoeveelheid consumpties. Als er voor 500+ euro wordt omgezet krijg je het hele borg bedrag terug.

Extra kosten:

3. Als er meer dan 25 gasten komen dan zetten we een tweede persoon achter de bar. De kosten hiervoor zijn 15 euro per uur.

4. Als je voor 20:00 wilt beginnen dan kan dit in overleg. De kosten hiervoor zijn 50 euro per extra uur.

5. Als je gebruikt wilt maken van de keuken dan kan dit tegen een vergoeding in overleg.

 

Rekenvoorbeeld 1:

Verjaardagsfeest met 25 gasten. We beginnen om 21:00 tot sluitingstijd. De gasten drinken 1 consumptie per uur.

Je betaalt vooraf 600 euro. Dit bestaat uit 300 euro voor de locatie en 300 euro borg.

Je gasten hebben ieder ongeveer 5 drankjes gedronken van gemiddeld 3 euro per stuk (375 euro in totaal aan consumpties). Hiermee krijg je 75% van je borg (225 euro) terug.

Jouw kosten zijn 375 euro exclusief consumpties. ( 750 euro totaal)

Rekenvoorbeeld 2:

Feest met 40 gasten: Je begint om 17:00 met een diner bereid door een door jou ingehuurde privé-kok die ook het wijnarrangement verzorgt. Om 00:00 sluiten we onze deuren.

Je betaalt vooraf 755 euro. Dit bestaat uit 300 euro voor de locatie, 300 euro borg, 50 euro voor 1 extra uur en 105 euro voor een tweede persoon achter de bar.

Door het bij het diner horende wijnarrangement hebben je gasten alleen koffie van ons besteld. Onze omzet is hierdoor maar 150 euro. Je krijgt dan 90 euro (150/500=30% van 300 euro) van de borg terug.

Jouw kosten zijn 665 euro exclusief consumpties. ( 815 euro totaal)

Heeft de privé-kok gebruikt gemaakt van de keuken in het parlement dan betaal je hiervoor ook een van tevoren afgesproken vergoeding voor het energieverbruik en de grondige schoonmaak.


Voor vragen en boekingen : 

info@tparlement.com